Wyobraźmy sobie sytuację w której prowadzimy firmę oraz chcemy, aby nasi pracownicy poznali się wzajemnie podczas corocznego spotkania w plenerze w trakcie którego omawiane są perspektywy rozwoju przedsiębiorstwa na rynku. Nieopodal znajduje się duży obszar zielony, trawiasty – to idealne miejsce na takie spotkanie. Trzeba zatroszczyć się w pierwszej kolejności o odpowiedni catering i umieścić go pod namiotem. Aby uzyskać namiot można go wypożyczyć – to w zasadzie najlepsza opcja na tymczasową imprezę firmową. Szukamy więc wynajem namiotów z naszej okolicy i jeśli już podjęliśmy decyzję pora złożyć zamówienie na jeden lub więcej obiektów namiotowych. Przykładem tego typu usług może być firma zajmująca się wynajmem namiotów z Warszawy lub z innego miasta.

Czy warto wynająć namiot na catering?

Zapowiadana pogoda będzie słoneczna i niczym nie powinna nas zaskoczyć, ale w przypadku żywności konieczna jest odpowiednia ochrona jedzenia i napojów. Pomimo tego, że są to zwyczajne konstrukcje tymczasowe to posiadają one 100% odporność na wodę. Uzyskuje się to poprzez zastosowanie odpowiednich materiałów (na przykład PVC) oraz odpowiednio zaprojektowanej konstrukcji, która jest w stanie wytrzymać nawet obfite opady śniegu. W naszych rozważaniach jednak mówimy o okresie letnim, więc możemy zdecydować się na tańszą, alternatywną opcję, z uwagi na to, że tego typu konstrukcje dzielimy na całoroczne oraz letnie. Konstrukcja namiotowa dostosowana pod catering w ciągu lata jest również odporna na szkodliwe promieniowanie UV oraz silne podmuchy wiatru i bez problemów poradzi sobie z temperaturami dochodzącymi do granicy +60 stopni Celsjusza. W zależności od temperatur na zewnątrz warto rozważyć zastosowanie różnego rodzaju gramatur poszycia – mniejszej gramatury w przypadku miesięcy letnich oraz większej gramatury jeśli spodziewamy się chłodniejszych dni. Oczywiście w przypadku pogody, która zaskakuje i z dnia na dzień może zrobić się zimniej niż zakładaliśmy istnieje rozwiązanie, które pozwoli poradzić sobie z nieokiełznanymi kaprysami aury. Mowa tutaj o nagrzewnicach, które umieszcza się w przestrzeni namiotowej. Jeśli natomiast dojdzie do sytuacji w której konieczne będzie ochłodzenie wnętrza z pomocą przychodzą klimatyzatory. Warto w tym momencie wyraźnie zaznaczyć, że tego typu urządzenia są w pełni dostosowane do potrzeb wnętrza takiego namiotu. Wypożyczalnia namiotów z Warszawy lub z innego miasta może oprócz użyczenia namiotu dać możliwość pożyczenia urządzeń grzewczych lub chłodzących. Jest to o tyle istotne, że nie musimy dodatkowo poszukiwać firmy, która będzie miała na wyposażeniu tego typu urządzenia. Warto w tym momencie też nadmienić, że we wnętrzu namiotu uzyskiwana jest doskonała cyrkulacja powietrza, co szczególnie w przypadku przechowywania w środku żywności wydaje się niebagatelną sprawą. Systemy namiotowe zostały zaprojektowane w ten sposób, że uniemożliwiają skraplanie się wody wewnątrz, wszelka wilgoć jest odprowadzana na zewnątrz. Co ważne, system ten współgra z samą szczelnością namiotu i nie pozwala, aby w trakcie zimniejszych dni ciepło wydostawało się na zewnątrz. Wszystkie namioty na wynajem są dostosowane do tego typu udogodnień.

Podsumowując można powiedzieć, że wynajem namiotow na catering to doskonała opcja dla przedsiębiorcy, który chce, aby jego gości czuli się docenieni oraz samo przebywanie wewnątrz obiektu nie powoduje dyskomfortu. Dodatkową zaletą jest możliwość personalizacji wnętrza i kolorystyki takiego obiektu. Z oferty namiotów do wypożyczenia możemy wynająć ten, który będzie odpowiadał naszym gustom.